- OUDERS -

We stellen een goede relatie met ouders zeer op prijs. Een relatie die gebaseerd is op wederzijds respect en vertrouwen. Een open en duidelijke communicatie is daarvoor een belangrijke voorwaarde.

Het spreekt voor ons vanzelf dat u nauw betrokken bent bij school en het onderwijs aan uw kind. De drempel moet laag zijn. Als uw kind niet ‘gelukkig en fluitend’ naar school gaat, kan er iets mis zijn, thuis, onderweg of op school. Wanneer u dat merkt, neemt u dan onmiddellijk contact op met de school. Wij van onze kant zullen dat omgekeerd ook doen.

Medezeggenschapsraad (MR)

Van links naar rechts:

Manon Calicher-Taverne (leerkracht),
Sammy Roording (ouderlid),
Regina Pitstra (ouderlid en voorzitter),
Heidy Hooghordel-Janssen (leerkracht),
Pascal de Smit (ouderlid),
Kiki Aarns (leerkracht).

De MR van De Paasbergschool behartigt de belangen van ouders, kinderen en teamleden en houdt zich voornamelijk bezig met beleidszaken binnen de school. De oudergeleding in de MR vertegenwoordigt de ouders van de school. Om de belangen goed te kunnen behartigen hebben wij uw input beslist nodig. Mocht u daarom de behoefte hebben om als ouder onderdeel uit te willen maken van onze MR, dan bent u van harte welkom. U kunt altijd via het volgende mailadres vragen stellen aan de MR: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Bekijk hier de notulen van de MR

Activiteitencommissie

Sinterklaas, Kerst, Pasen, schoolreisje, noem maar op. Ook op De Paasbergschool vinden jaarlijks talloze activiteiten plaats. Maar goed, tijd is vaak een belemmerende factor. Gezien het drukke lesprogramma van leerkrachten is het bijna onhaalbaar om alle activiteiten zelf te organiseren en begeleiden. Hulp is daarom hard nodig. Aan wie kunnen wij dit als schoolteam beter vragen dan aan u als ouder/verzorger? Sinds 2002 heeft De Paasbergschool een levendige activiteitencommissie die wordt gevormd door enthousiaste (klassen)ouders/verzorgers. De activiteitencommissie komt eens in de twee maanden samen voor overleg in aanwezigheid van twee leerkrachten.

Begroting activiteitencommissie 2022-2023

Schooloudercontact

Ouderportaal Social Schools
Wij werken met Social Schools. Social Schools is een online communicatieplatform voor het basisonderwijs. Het doel is om ouders meer inzicht te geven in wat er gebeurt in de klas, op een simpele, visueel aantrekkelijke en informerende wijze. We vinden het belangrijk dat u op de hoogte bent en blijft van waaraan gewerkt wordt. Niet alle kinderen vertellen immers altijd waar ze mee bezig zijn op school. Zo kunt u uw kind(eren) beter ondersteunen in het leerproces, omdat u beter op de hoogte bent.

Hoe werkt het?
De leraar plaatst een bericht in de klas. Bijvoorbeeld over een sportdag, een excursie of informatie over de lesmethode waarmee gewerkt wordt. Als ouder kunt u deze informatie bekijken door in te loggen via de mobiele app of via de web-omgeving. U kunt agendapunten in uw app rechtstreeks toevoegen aan uw telefoonagenda. Zo ontvangt u op tijd herinneringen en vergeet u nooit evenementen.

Afgesloten omgeving
Social Schools is een veilig, afgesloten platform. Alleen ouders die toestemming hebben gekregen van de school, kunnen in de omgeving. Ouders hebben alleen toegang tot de groepen van hun kinderen.